Direktlänk till inlägg 19 februari 2010
Jag är inte allt för duktig på det här med alkohol men jag har några tips jag vill dela med mig av..
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. Till fiskrätter, såsom fiskbullar, matjessill och fiskpinnar föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv, sylta och pölsa bör ta ett rött vin. Man ska vara försiktig med att servera torrt vin i stora mängder. Det ger den drickande känslan av att ha en öken i munnen dagen efter. Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen. Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på. Till grillat kött man eldat över öppen eld bör man servera brännvin.
Först och främst hur skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin som lämnar en lila fläck efter sig är ett rödvin.
Renstek sköljer man ner med renat..