allt-om-inget

Alla inlägg under oktober 2009

Av Sussi - 8 oktober 2009 18:58

Visst går det att åka till Ikea och bara komma hem med kärlet jag skulle byta och vinglaset jag glömde där igår!

Det roliga är att dom hade det uppskrivet på lämnat kvarlistan så jag behövde inte betala för nåt nytt glas :-)

Även fast jag och Nettan (idag fick jag sällskap) gick igenom hela Ikea smet inget mer ner i gula kassen. Idag bar tydligen dom andra kunderna sina egna varor hihi


Ni kommer ihåg kattungen Smirre?

Nu har han varit i farligheter igen! Den här gången hade han fått i sig choklad.. Han blev förgiftad av det och fick spendera natten och nästan hela dan hos veterinären. Som tur var så gick det bra den här gången men han var illa däran ett tag! Tydligen kan det leda till att hjärtat stannar!!

Även för hundar är det farlig med "människo"choklad. Kommer ihåg en gång när vi hade lämnat Doris själv hemma och vi hade lämnat godisskålen framme. Hon brukar inte ta men den här gången blev frestelsen för stor..

I den skålen var det både lakrits, fruktgodis och choklad. Lakritsen satt fastklistrad på mattan medans resten var uppätet. Då var vi oroliga, men hon var så nöjd och glad så hihi


  


Av Sussi - 8 oktober 2009 07:06

Tänk om man kunde lära sig att titta när man handlar på Ikea..

Jag köpte några sopsorteringskärl. När jag kom hem skulle sambon sätta på locket på ena. Tror du inte att det var trasigt!! Så nu måste jag tillbaka dit igen för att byta ena kärlet!

Dessutom hade jag slagit sönder ett vinglas så jag köpte ett nytt för att få jämnt antal igen (väldigt viktigt hihi), tror du inte att jag glömde det på bandet. Så när jag kom hem hade jag minsann inget glas med mig men betala skulle jag göra :-( Inte orkade jag ringa dit för att säga att jag hade glömt det heller så det blir till att köpa ett nytt vinglas igen..

Efter gårdagens sockerchock var det riktigt skönt att bege sig till Ikea.

Jag såg till att vara så duktig så jag tog trapporna istället för rulltrapporna (är så stolt över mig själv) :-)

På shoppinglappen stod 3 saker uppskrivna. Att jag sen kom därifrån med över 10 saker kanske inte nån blir chockad över?? Och tillräckligt med motion fick man efter att gått och släpat på den stora gula kassen som vägde hur mycket som helst!

Tror nästan det måste ha varit nån annan som smygit i saker i min kasse för att slippa bära själv!!

Efter mitt klanteri så måste jag tillbaka till Ikea idag och risken att den där gula kassen blir överfull igen är ganska stor.. väldigt stor till och med hihi


     

Av Sussi - 7 oktober 2009 18:54

Hur en uppstoppad gris känner sig vet jag precis nu! Så har jag känt mig hela eftermiddagen/kvällen..

Efter en onyttig lunch bestående av en hamburgertallrik gick vi på fikat bara 1½ timme senare. Då åt jag marängjordgubbskaka, chokladmuffins med kolasås och jordgubb/lime pannacotta! Jag orkade dessutom inte allt till sambons glädje. För resterna åkte med hem till honom :-)

Inte har jag blivit hungrig än heller så middag blir det ingen idag! Jag lever gott på sötsakerna än så länge hihi

Tänkte dela med mig av receptet på pannacottan. Den gör sig praktiskt taget självt :-)



     



INGREDIENSER

6 port

1 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
250 g KESELLA jordgubb&lime


Jordgubbssallad
250 g färska jordgubbar
2 passionsfrukter

(jag skippade jordgubbssalladen och tog riven choklad istället)

  

Gör så här

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner KESELLA. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.

 

Källa: Kalaslätt


Av Sussi - 7 oktober 2009 07:06

Vad det måste ha regnat ute i natt. Första ledtråden till det var när jag kom upp så låg det regnkläder överallt i badrummet (inget undgår mig inte). Till och med ett koppel låg där så det måste verkligen ha vräkt ner. Annars hade det fint hängts upp på kroken i hallen..

Dessutom så måste bilen ha flyttat på sig under natten för inte skulle jag ha parkerat bilen där.. Självklart inte!!

Den stod precis vid en nedbuktning som givetvis var överfull med vatten. Vart hamnade fossingarna tro???

Rätt i bara!! Det var ju så mörkt också så man såg ju liksom inte allt vatten. Som tur var så har jag rätt så höga skor och dom släppte inte igenom så mycket. Men byxan blev blöt!!

Härlig start på dagen!!


Men bättre blir den för idag är det en kompis på mitt jobb som fyller år!! Grattis Kjell :-)

Så här har gjorts i ordning gottigt! Vi är 3 stycken som firar honom genom att ha bakat nåt till honom som ska intagas vid två fikat! Så man får äta lite lunch så man får plats med alla läckerheter hihi


  





  


Av Sussi - 6 oktober 2009 19:03

En kompis på jobbet har sån otur med sina bilar..

Nu kom hon inte hem för bilen hennes startade inte. Det konstiga är att det inte är batteriet det är fel på utan det är nåt annat som gör att inte ens startmotorn tänder.. Nu hoppas jag givetvis på att det finns ett motorproffs bland er som läser det här som kan tala om vad felet är hihi.

Självklart så skjutsade jag henne till dom ställen hon skulle för man vet aldrig, snart kanske inte min bil startar och då är det väldigt bra att ha nån som kan skjutsa!! Tjänster och gentjänster ;-)


  


Senare på kvällen var jag på Gränby Centrum och jag är sååå stolt över mig själv "klappar mig själv på huvudet"

Jag var in på H&M, Lindex, Kappahl, Mique och Granit och köpte ingenting!! Det enda jag kom hem med var en kasse med mat från Kvantum. Dessutom handlade jag ingenting utöver vad jag skrivit upp på lappen "nickar stolt"

Det värsta man kan göra är att handla på tom mage, då brukar både det ena och det andra slinka med hem hihi




Av Sussi - 6 oktober 2009 07:11

     


Här har jag gått och skrytit med att jag har en kupévärmare, att det är så varmt och skönt när jag kommer ner till bilen på mornarna!! I morse möttes jag av en kritvit bil.. tjock med massvis av frost!!

Med - 2 grader blir det ju en hel del sånt :-(

Det första jag tittade var om sladden var i (man kan ju liksom ha glömt) men den var i, då slår det mig..

Under helgen har vi åkt min bil och några fötter (hrm, kan vara mina) har kommit åt wattknappen på kupévärmaren så den stängts av! Jag har en Toyota Rav4 och den är ganska så hög. Så genom att stå (hoppa) och skrapa framrutan på den har jag klarat av dagens motion hihi


Av Sussi - 5 oktober 2009 19:28

Kvällen som barnvakt gick lugnt och sansat till. Dom var så snälla så :-)

Den äldsta gjorde till och med läxan frivilligt under tiden vi var där! Den här gången var det bokstaven C som skulle pluggas. Och den yngsta informerade mig så fint att han var 4 år (kunde faktiskt gå på toa själv nu) och nästa gång är det 5 år han blir..Han visade till och med med fingrarna!!! Är det presenter han vill ha tro hihi

Efter en kväll med att ha spelat bamsespelet, nån sorts memory och fem myror är fler än fyra elefanter så åkte vi och köpte pizza!!

Fantasilöst.. ja, jag vet med tanke på att jag gjorde hemmagjord pizza igår! Nu beställde jag kebabpizza special.. Den är även fylld med isbergssallad! Hur god som helst :-) Man kan verkligen lura sig själv att det är nyttigare när det är sallad på hihi


  




Av Sussi - 5 oktober 2009 06:55

Nu är jag nyligen uppsmygen ur sängen. Sambon trillade inte in i sängen förrän vid 5 taget efter nattarbetetet, så han lär nog sova en ganska lång stund till.

Datorn är startad, ljusen är tända, favoritmorgonrocken är på och en film är på G :-) Det är så skönt med mina lediga måndagar för då har jag lite mystid för mig själv!

För jag vet vad som väntar när sambon kommer upp och frukosten är intagen.. den där jäkla renoveringen (det är ju så kallt nu också)! Fast bara fram till i eftermiddag för då ska vi åka och hämta min systers barn på skolan respektive dagis. Då ska jag återuppleva lite barndom. Några kvällslekar är ju aldrig fel!

Så fullt upp på schemat idag alltså..  Men först lite lugn och ro i några timmar till :-)


  

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS


Skapa flashcards